Dick Cheney contestă capacitatea lui Obama de a garanta securitatea SUA

Fostul vicepreşedinte american, Dick Cheney, a pus la îndoială capacitatea preşedintelui Barack Obama de a controla securitatea ţării, ca urmare a deschiderii unei anchete privind metodele utilizate de CIA în timpul interogării suspecţilor de terorism.

18 afișări
Imaginea articolului Dick Cheney contestă capacitatea lui Obama de a garanta securitatea SUA

Fostul vicepreşedinte american Dick Cheney (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un comunicat dat publicităţii luni, fostul vicepreşedinte al lui George W. Bush a criticat această anchetă şi decizia lui Barack Obama de a înfiinţa o nouă unitate pentru interogarea suspecţilor de terorism, competenţă retrasă CIA.

În opinia lui Cheney, aceste două decizii "amintesc, dacă mai era nevoie, de ce atât de mulţi americani se îndoiesc de capacitatea administraţiei de a prelua controlul asupra securităţii ţării".

Secretarul american al Justiţiei a anunţat luni numirea procurorului John Durham pentru anchetarea metodelor violente utilizate de CIA în cadrul interogatoriilor antiteroriste în perioada administraţiei Bush.

Dick Cheney, care a apărat ferm "războiul împotriva terorismului" al administraţiei Bush, a apreciat că "rolul principal" al interogatoriilor este de a preveni alte atentate ale al-Qaida în Statele Unite după cele de la 11 septembrie 2001.

"Persoanele implicare (în interogatorii) merită aprecierea noastră, nu să fie ţintele anchetelor politice sau să fie urmărite judiciar", a insistat acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici