Dick Cheney este, pentru câteva ore, cel mai important om al lumii

Preşedintele american George W Bush i-a cedat temporar prerogativele vicepreşedintelui Dick Cheney, sâmbătă dimineaţă, în timpul anesteziei la care a fost supus pentru desfăşurarea unui test de rutină pentru cancer de colon, la reşedinţa sa de la Camp David, a anunţat Casa Albă, citată de Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Dick Cheney este, pentru câteva ore, cel mai important om al lumii

Dick Cheney este, pentru câteva ore, cel mai important om al lumii

La ora locală 7.16 (14.16 ora României), Bush a invocat Articolul 3 din Amendamentul al 25-lea la Constituţia SUA, care stipulează transferul voluntar de putere, efectuat pe perioada cât preşedintele se află în incapacitate de exercitare a atribuţiilor sale, a precizat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Scott Stanzel.

"Procedura de rutină, de colonoscopie, a început", a anunţat el.

Bush, în vârstă de 61 de ani, va solicita retrocedarea prerogativelor sale câteva ore mai târziu, după ce va ieşi de sub efectul anesteziei. Potrivit Casei Albe, Cheney se află la reşedinţa lui din Maryland, pe malul golfului Chesapeake.

Amendamentul constituţional a mai fost invocat doar de două ori în istoria SUA, o dată tot de Bush, în 2002, când el a fost supus unei proceduri medicale similare, care a durat circa două ore, şi o dată de preşedintele Ronald Reagan, în iulie 1985, când acesta a suferit o operaţie de cancer la colon.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici