Dimineaţă calmă la Chişinău, înaintea mitingului anunţat de opoziţie

Duminică dimineaţa situaţia era calmă în centrul Chişinăului, unde opoziţia a anunţat un miting de protest la ora 11.00 şi unde au fost deja amplasate tribunele pentru discursuri, relatează Interfax, în pagina electronică.

7 afișări
Imaginea articolului Dimineaţă calmă la Chişinău, înaintea mitingului anunţat de opoziţie

Dimineaţă calmă la Chişinău, înaintea mitingului anunţat de opoziţie (Imagine: Radu Ştefan/Mediafax Foto)

În timp ce Interfax susţine că în piaţa centrală din Chişinău manifestanţii se lasă aşteptaţi, portalul Unimedia.md afirmă că în jurul orei locale 11.00 (11.00 ora României), circa 2.000 de persoane s-au reunit deja, 50 dintre ele purtând fulare albe, care reprezintă organizatorii.

Potrivit corespondentului Interfax aflat la faţa locului, poliţia a consolidat controalele în centrul oraşului, câteva autobuze ale forţelor de ordine şi autospeciale de pompieri fiind parcate în spatele Guvernului.

Între clădirea Parlamentului şi preşedinţie poliţia este aproape inexistentă, agenţii de salubrizare continuându-şi activităţile de curăţare a zonei după protestele de marţi.

Cele trei partide de opoziţie din Republica Moldova au anunţat că vor organiza duminică un miting de protest faţă de acţiunile represive ale autorităţilor în urma manifestaţiilor din zilele precedente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici