Din cauza unei erori tehnice, 17.000 de englezi nu au putut fi informaţi că au venit în contact cu o persoană infectată cu Covid

  • În urma unei erori de calculator, mii de contacte ale persoanelor cu coronavirus încă nu au fost contactate de Serviciul Naţional de Sănătate britanic, potrivit cotidianului britanic Metro.
  • Experţii recomandă că, în mod ideal, persoanele care au venit în contact cu un purtător al virusului ar trebui localizate în 48 de ore.
  • Între 25 septembrie şi 2 octombrie 15.841 de persoane potenţial infectate nu au fost depistate şi informate.
384 afișări
Imaginea articolului Din cauza unei erori tehnice, 17.000 de englezi nu au putut fi informaţi că au venit în contact cu o persoană infectată cu Covid

Din cauza unei erori tehnice, 17.000 de englezi nu au putut fi informaţi că au venit în contact cu o persoană infectată cu Covid

După ce Sistemul de sănătate publică englez a dezvăluit că din cauza unei erori de calculator, în perioada 25 septembrie - 2 octombrie nu au fost depistate 15.841 de persoane care au venit în contact cu persoane infectate, în Marea Britanie a fost lansat un efort masiv pentru depistarea persoanelor potenţial infectate.

Toţi cei care au avut la test rezultate pozitive au fost informaţi, dar foarte multe persoane, care s-au aflat în contact strâns cu aceştia, nu au fost informaţi.

Dat fiind că fiecare persoană infectată raportează în medie existenţa a aproximativ trei contacte apropiate, se estimează că până la 48.000 de persoane trebuie să fie depistate şi să fie îndemnaţi să se autoizoleze.

„63% dintre cazuri au fost abordate cu succes, în mod complet”, a spus purtătorul de cuvânt al primului ministru. Restul, de 37%, care nu au fost depistaţi, reprezintă aproximativ 17.500 de persoane.

Secretarul pentru sănătate Matt Hancock, le-a spus parlamentarilor luni că o astfel de eroare nu ar fi trebuit să se întâmple vreodată, dar a fost abordată urgent.

Experţii recomandă că, în mod ideal, persoanele care au venit în contact cu un purtător al virusului ar trebui localizate în 48 de ore, dar acum au trecut mai mult de patru zile în care zeci de mii de oameni nu au putut fi alertaţi.

Laburistul Jonathan Ashworth a declarat pentru HuffPost UK: „La mai multe zile după [acest] eveniment mii de oameni nu au idee că au fost expuşi acestui virus mortal”. Acest lucru este „mult mai rău decât un dezastru, pune vieţi în pericol”, a adăugat acesta.

Sistemul de sănătate publică britanic a declarat în weekend că a fost rezolvată problema tehnică care a făcut ca între 25 septembrie şi 2 octombrie 15.841 de cazuri să nu fie incluse în cadrul cazurilor de coronavirus raportate zilnic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici