Diplomaţi ruşi, EXPULZAŢI din Republica Moldova. UPDATE: Replica lui Igor Dodon

Trei diplomaţi ruşi din Republica Moldova au fost declaraţi personae non gratae şi vor fi expulzaţi, anunţă Ministerul moldovean al Afacerilor Externe, citat de site-ul Unimedia.

29726 afișări
Imaginea articolului Diplomaţi ruşi, EXPULZAŢI din Republica Moldova. UPDATE: Replica lui Igor Dodon

Diplomaţi ruşi, EXPULZAŢI din Republica Moldova. UPDATE: Replica lui Igor Dodon

"Decizia autorităţilor Republicii Moldova" este un gest de "solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord", fiind o "urmare a concluziilor Consiliului European din 23-24 martie 2018, care califică atacul de la Salisbury drept o ameninţare la adresa securităţii colective şi a dreptului internaţional".

Măsura i-a fost transmisă ambasadorului rus la Chişinău, Farit Muhametshin, care a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Igor Dodon condamnă decizia Guvernului moldovean

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, un politician prorus, a condamnat vehement decizia Guvernului prooccidental de la Chişinău de a expulza trei diplomaţi ruşi, informează site-ul Unimedia.

"Îmi exprim profunda indignare în legătură cu decizia Guvernului de expulzare din Republica Moldova a diplomaţilor ruşi. Condamn categoric această nouă provocare antirusească. Republica Moldova nu şi-a asumat nici un fel de angajament comun în raport cu Marea Britanie şi alţi membri NATO în vederea întreprinderii unor astfel de acţiuni, reieşind din principiul de solidaritate de bloc", a transmis Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

"Este şi mai absurdă o acţiune de acest gen acum, după vizita în Moldova a vice-ministrului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Grigori Karasin, în cadrul căreia reprezentanţii tuturor structurilor superioare ale puterii s-au pronunţat pentru restabilirea unor bune relaţii cu Moscova. Declar cu toata responsabilitatea că voi face tot posibilul pentru ca relaţiile moldo-ruse, mai ales înţelegerile la care s-a ajuns în cadrul întrevederii mele neformale cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, de la finele anului trecut, dar şi în cadrul vizitei recente a domnului Karasin în ţara noastră, să nu fie afectate de provocarea antirusească a Guvernului Republicii Moldova. Dar este evident că abia după alegerile parlamentare din toamna anului curent relaţiile noastre cu Federaţia Rusă vor reveni în cadrul parteneriatului strategic la toate nivelurile. Aşa cum doresc şi majoritatea absolută a cetăţenilor Republicii Moldova", a precizat Igor Dodon.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici