Directorul financiar al Huawei a fost arestat în Canada/ Ambasada Chinei cere eliberarea imediată

Autorităţile canadiene au arestat-o în Vancouver pe Meng Wanzhou, directorul financiar al companiei Huawei, aceasta urmând să fie extrădată în Statele Unite, au transmis reprezentanţii Departamentului de Justiţie din Canada, relatează CNN.

8950 afișări
Imaginea articolului Directorul financiar al Huawei a fost arestat în Canada/ Ambasada Chinei cere eliberarea imediată

Directorul financiar al Huawei a fost arestat în Canada/ Ambasada Chinei cere eliberarea imediată

Motivul arestului este încălcarea sancţiunilor impuse de Statele Unite, a transmis o sursă familiară situaţiei.

Meng Wanzhou, fiica fondatorului companiei chineze, Ren Zhengfei, a fost arestată în data de 1 decembrie. Prima audiere în acest caz este programată pentru vineri.

Reprezentanţii companiei Huawei, una dintre cele mai mari companii de echipamente de telecomunicaţii, au refuzat să comenteze incidentul.

Autorităţile din Statele Unite au început să cerceteze compania Huawei din anul 2016, sub suspiciunea că aceasta trimitea produse fabricate în Statele Unite către Iran şi alte ţări, lucru care încalcă legile de exporturi din SUA.

Ambasada Chinei din Canada a criticat joi Canada şi Statele Unite pentru decizia de a o aresta pe Meng Wanzhou, directorul financiar al Huawei şi a cerut eliberarea imediată a acesteia.

„Poliţia canadiană, la cererea Statelor Unite, a aresat un cetăţean chinez care nu a încălcat nicio lege a Statelor Unite sau Canadei”, se menţionează într-un comunicat emis de Ambasadă.

„China a făcut cereri oficiale Statelor Unite şi Canadei, în care se cere corectarea imediată a acestui comportament incorect şi restituirea libertăţii doamnei Meng Wanzhou”, se adaugă în comunicat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici