Directorul FMI îl ameninţă pe Nicolas Sarkozy cu justiţia

Directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, l-a avertizat pe Nicolas Sarkozy că îl va da în judecată din cauza campaniei calomnioase organizată de apropiaţii liderului francez pentru a-l discredita în calitatea de posibil adversar la următorul scrutin prezidenţial, scrie The Times în ediţia online.

44 afișări
Imaginea articolului Directorul FMI îl ameninţă pe Nicolas Sarkozy cu justiţia

Directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dominique Strauss-Kahn, un politician socialist francez care conduce Fondul Monetar Internaţional, l-a criticat dur pe Sarkozy din pricina răspândirii de zvonuri despre presupusa sa relaţie extraconjugală.

Potrivit unui martor citat de Sunday Times, Strauss-Kahn a avut o ieşire nervoasă în prezenţa lui Sarkozy în momentul în care s-au întâlnit la un grup sanitar, cu ocazia summitului G20, organizat la 25 septembrie la Pittsburgh.

I-a spus preşedintelui francez că s-a săturat de bârfele referitoare la viaţa sa privată şi a discuţiilor despre fotografii cu el în prezenţa unor femei pe care le-ar putea folosi preşedinţia franceză pentru a-l discredita într-o campanie electorală. "Ştiu că toate sunt lansate de la Elysee (preşedinţia franceză)", i-a spus Strauss-Kahn lui Sarkozy, potrivit revistei Le Point. "Spune-le băieţilor tăi să se oprească, altfel mă voi adresa instanţei", a afirmat Strauss-Kahn.

Potrivit Sunday Times, fost ministru socialist al Finanţelor, Strauss-Kahn, în vârstă de 60 de ani, a fost considerat ca fiind un politician marcant în rândul stângii divizate, un adversar credibil pentru Sarkozy, a cărui rată de popularitate a scăzut în urma unei serii de scandaluri. Sarkozy a pledat ca Strauss-Kahn să obţină director al FMI pentru a-l îndepărta de la conducerea opoziţiei socialiste. Potrivit publicaţiei britanice, există speculaţii conform cărora Strauss-Hahn se pregăteşte să se întoarcă la Paris pentru a-l înfrunta pe Sarkozy în alegerile prezidenţiale din 2012.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici