Directorul general al centralei nucleare din Zaporojie, reţinut de o patrulă rusă

Directorul general al centralei nucleare ucrainene Zaporojie, aflată sub ocupaţie rusă, a fost reţinut de o patrulă rusă, a anunţat sâmbătă Energoatom, compania de stat care se ocupă de centrală.

1052 afișări
Imaginea articolului Directorul general al centralei nucleare din Zaporojie, reţinut de o patrulă rusă

FOTO Sofiya Fedyna/Twitter

Ihor Murashov a fost reţinut în timp ce se îndrepta de la cea mai mare centrală nucleară din Europa către oraşul Enerhodar, vineri, în jurul orei 16.00 (13.00 GMT), a precizat şeful companiei, Petro Kotin, într-un comunicat citat de Reuters.

„El a fost scos din maşină şi, cu ceva legat la ochi, a fost condus într-o direcţie necunoscută”, a scris Kotin pe aplicaţia de mesagerie Telegram, adăugând că nu există informaţii despre ce i s-ar fi putut întâmpla lui Murashov.

Centrala Zaporojie a fost un punct central al invaziei de şapte luni a Rusiei în Ucraina, Moscova şi Kievul acuzându-se reciproc de bombardarea instalaţiei, ceea ce ar putea duce la un dezastru nuclear.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut ca zona din jurul centralei, în care lucrează ucraineni, să fie demilitarizată.

Murashov „poartă responsabilitatea principală şi exclusivă pentru securitatea nucleară şi radiologică” a centralei, iar detenţia sa „pune în pericol siguranţa funcţionării Ucrainei şi a celei mai mari centrale nucleare din Europa”, a declarat Kotin.

El a cerut forţelor ruse să „înceteze imediat actele de terorism nuclear faţă de conducerea şi personalul” centralei şi să îl elibereze pe Murashov.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici