Directorul MI6: Dezvăluirile lui Edward Snowden provoacă bucuria inamicilor

Dezvăluirile fostului consultant NSA Edward Snowden despre activităţile de spionaj au produs bucurie în rândul inamicilor Marii Britanii şi ai Statelor Unite, inclusiv a reţelei teroriste Al-Qaida, afirmă John Sawers, liderul Serviciului britanic de informaţii externe (MI6).

569 afișări
Imaginea articolului Directorul MI6: Dezvăluirile lui Edward Snowden provoacă bucuria inamicilor

John Sawers, liderul Serviciului britanic de informaţii externe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dezvăluirile lui Snowden au pus în pericol operaţiunile noastre. Adversarii şi inamicii noştri se bucură. Al-Qaida jubilează", a declarat Sawers în Parlamentul britanic.

La rândul său, Iain Lobban, directorul Serviciului guvernamental britanic de informaţii (GCHQ) a dat asigurări că spionajul britanic nu interceptează comunicaţiile tuturor cetăţenilor.

"Nu ne petrecem timpul interceptând conversaţiile telefonice sau citind mesajele majorităţii cetăţenilor", a spus Iain Lobban.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici