Directorul OceanGate respingea candidaţi albi de 50 ani cu experienţă militară. "Sunt lipsiţi de entuziasm", spunea el

Directorul executiv al turului Titanic, Stockton Rush, în vârstă de 61 ani, a declarat că nu a angajat "bărbaţi albi cu experienţă militară, în vârstă de 50 de ani, pentru că NU erau entuziaşti".

21549 afișări
Imaginea articolului Directorul OceanGate respingea candidaţi albi de 50 ani cu experienţă militară. "Sunt lipsiţi de entuziasm", spunea el

În 2017, Rush se lăuda cu submersibilul său "rezistent" (numit atunci Cyclops) conceput pentru a explora Titanicul, care la rândul său era considerat imposibil de scufundat.

Rush a murit în Oceanul Atlantic, alături de patru clienţi de-ai săi, după ce submersiblul său Titan a făcut implozie, şi asta pentru că OceanGate a refuzat să-l supună unor teste independente, scrie DailyMail

"Am vrut ca echipa noastră să fie mai tânără pentru a fi o sursă de inspiraţie. Aşa că am încercat cu adevărat să implicăm persoane foarte inteligente, motivate şi tinere, deoarece facem lucruri complet noi", explica Rush. 

"Putem instrui oamenii să piloteze submersibilul, folosind un controler de joc, astfel încât oricine să-l poată pilota'.

Întrebat despre vulnerabilităţile submersibilului, Rush a spus că la timpul testării era convins că este destul de rezistent. 

Intervievatorul a subliniat apoi că oamenii au spus aproape acelaşi lucru despre Titanic, care s-a scufundat pe fundul Oceanului Atlantic în 1912, după ce a lovit un aisberg.

"Aşa este”, a recunoscut Stockton, "şi voi da totul şi voi pune banii acolo unde îmi este gura”, spunea el cu un surâs. 

În copilărie, el a visat să devină astronaut şi să devină prima persoană pe Marte.  A început să efectueze scufundări la 12 ani şi a devenit pilot comercial la 18 ani. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici