Directorul unei bănci ruseşti, împuşcat în cap la Moscova

Directorul unei bănci ruseşti a fost împuşcat mortal la ieşirea dintr-un magazin de electronice din Moscova, a anunţat joi comitetul de anchetă al Parchetului rus, care a deschis o anchetă.

13 afișări
Imaginea articolului Directorul unei bănci ruseşti, împuşcat în cap la Moscova

Directorul unei bănci ruseşti, împuşcat în cap la Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Michael Daoud, preşedintele consiliului de administraţie al Lesprombank, a fost ucis de persoane necunoscute care au tras mai multe focuri de armă asupra lui în momentul în care ieşea dintr-un magazin de electronice, al cărui cofondator era, a precizat purtătorul de cuvânt al comitetului, Vladimir Markin, citat de RIA Novosti.

"El a decedat pe loc în urma rănilor suferite, iar agresorii au fugit", a adăugat el, subliniind că anchetatorii analizează mai multe piste.

Asasinatele la comandă nu sunt rare la Moscova. Şi alţi bancheri au fost ucişi în ultimii ani în capitala rusă.

Trei dintre ei au murit numai în 2006, între care vicepreşedintele băncii centrale a Rusiei, Andrei Kozlov, desemnat să controleze instituţiile bancare suspectate de spălare de bani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici