Discurs video al unui membru al Administraţiei Trump, oprit în Germania de faţă cu Angela Merkel

Un discurs video al secretarului american al Comerţului, Wilbur Ross, a fost oprit brusc de organizatori, în prezenţa cancelarului Angela Merkel, în contextul în care erau criticate politici germane, la un eveniment organizat de Uniunea Creştin-Democrată, situaţie ce reflectă tensiunile bilaterale.

4130 afișări
Imaginea articolului Discurs video al unui membru al Administraţiei Trump, oprit în Germania de faţă cu Angela Merkel

Discurs video al unui membru al Administraţiei Trump, oprit în Germania de faţă cu Angela Merkel

Wilbur Ross a rostit un discurs video la o conferinţă de afaceri organizată în Berlin de partidul Uniunea Creştin-Democrată.

Potrivit agenţiei Bloomberg şi publicaţiei The Hill, discursul lui Wilbur Ross a fost oprit după exact 20 de minute, pentru depăşirea timpului acordat, situaţie care a generat aplauze şi râsete în public.

"Acesta a fost secretarul american al Comerţului, care ne promisese un discurs de zece minute", a declarat, după oprirea discursului, Werner Bahlsen, şeful Consiliului economic al CDU.

"După cum aţi văzut, a vorbit cam greu, astfel că a durat mai mult. Continuăm acum cu discursul cancelarului Angela Merkel", a adăugat Bahlsen.

Nu este clar dacă Wilbur Ross ţinea discursul în direct sau era înregistrat. Oficialul american criticase, la fel ca preşedintele Donald Trump, surplusul comercial al Germaniei.

Oprirea discursului secretarului american al Comerţului la un eveniment german evidenţiază tensiunile între Washington şi Berlin.

Totuşi, Wilbur Ross a exprimat susţinere pentru ideea cancelarului Germaniei, Angela Merkel, de reluare a negocierilor între SUA şi Uniunea Europeană pe tema Parteneriatului Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP).

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici