Discuţie între Statele Unite şi China în contextul crizei din Ucraina. Cele două ţări îndeamnă la calm

Secretarul de stat american Antony Blinken a discutat cu ministrul chinez de externe Wang Yi despre Ucraina, subliniind securitatea globală şi riscurile economice care ar putea decurge din continuarea agresiunii ruseşti, a anunţat Departamentul de Stat.

15237 afișări
Imaginea articolului Discuţie între Statele Unite şi China în contextul crizei din Ucraina. Cele două ţări îndeamnă la calm

"Secretarul Blinken a transmis că dezescaladarea şi diplomaţia sunt calea responsabilă de urmat", a declarat purtătorul de cuvânt al departamentului, Ned Price, într-un comunicat. Securitatea globală şi riscurile economice generate de o nouă agresiune rusă împotriva Ucrainei au figurat în cadrul discuţiilor, a adăugat departamentul, potrivit Reuters.

Statele Unite au stabilit miercuri o cale diplomatică pentru a aborda cererile radicale ale Rusiei în Europa de Est, în timp ce Moscova a purtat discuţii de securitate cu ţările occidentale şi şi-a intensificat consolidarea militară în apropierea Ucrainei cu noi exerciţii.

Ministrul de externe al Chinei, Wang Yi, a declarat că toate părţile implicate în problema Ucrainei ar trebui să rămână calme şi să se abţină de la acţiuni care amplifică criza, în cadrul discuţiilor pe care le-a avut cu secretarul de stat american.

Rusia a cerut NATO să retragă trupele şi armele din Europa de Est şi să interzică Ucrainei, un fost stat sovietic, să se alăture vreodată alianţei. Statele Unite şi aliaţii săi din NATO resping acest lucru, dar spun că sunt gata să discute alte subiecte, precum controlul armelor şi măsurile de consolidare a încrederii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici