Discuţii între preşedintele Franţei şi Egiptului pentru rezolvarea crizei din Gaza, la Cairo

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi s-au întâlnit, miercuri, la Cairo, pentru a discuta despre situaţia de criză din Gaza. Ambele state susţin că vor să introducă ajutoarele în Fâşia Gaza şi să prevină escaladarea conflictului, conform Reuters.

146 afișări
Imaginea articolului Discuţii între preşedintele Franţei şi Egiptului pentru rezolvarea crizei din Gaza, la Cairo

Discuţii între preşedintele Franţei şi Egiptului pentru rezolvarea crizei din Gaza, la Cairo

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi şi omologul său francez Emmanuel Macron au susţinut o conferinţă de presă la Cairo, în care cei doi au declarat că au convenit să lucreze pentru a opri criza din Gaza, să introducă ajutoare şi să încerce să împiedice alte părţi să intre în conflict.

Referitor la o altă cale de părăsire a Gazei pentru civilii prinşi în conflict, Reuters relatează că Sisi susţine că în urma discuţiilor, preşedintele Macron a înţeles că orice deplasare a palestinienilor din Fâşia Gaza spre teritoriul egiptean ar fi „extrem de periculoasă”, iar aceasta nu este o variantă pentru palestinienii care fug din calea războiului.

„Condamnăm toate acţiunile care afectează toţi civilii şi acest lucru ar trebui abordat cu un singur standard”, a adăugat Sisi.

Totodată, Sisi susţine că vrea să fie un garant al stabilităţii în Orientul Mijlociu şi nu vrea să se amestece în războiul israeliano-palestinian.

Preşedintele egiptean a mai spus că „este foarte important ca atunci când ai acest tip de putere (n.r. referindu-se la puterea militară egipteană) să o foloseşti în mod rezonabil, înţelept şi matur şi să nu depăşeşti şi să nu-ţi faci iluzii cu privire la propria putere”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici