Disidentul rus Vladimir Bukovski revine în Rusia după 15 ani de exil

Fostul disident sovietic rezident în Marea Britanie, Vladimir Bukovski, care intenţionează să candideze la preşedinţia Rusiei, soseşte marţi în ţară, după 15 ani de absenţă, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.

1 afișare
Imaginea articolului Disidentul rus Vladimir Bukovski revine în Rusia după 15 ani de exil

Disidentul rus Vladimir Bukovski revine în Rusia după 15 ani de exil

Scriitorul în vârstă de 64 de ani, care a petrecut 12 ani în închisori sovietice, lagăre de muncă şi clinici de psihiatrie, a fost printre primele persoane închise într-un sanatoriu psihiatric, una dintre metodele sovieticilor de a reprima disidenţii URSS.

Miercuri, Bukovski urmează să-şi prezinte programul electoral şi să se întâlnească cu susţinătorii săi şi cu activiştii organizaţiilor publice. Susţinătorii săi intenţionează să organizeze sâmbătă un marş în centrul Moscovei, în Piaţa Triumfalnaia.

După eliberarea din închisoare, în 1976, şi expulzarea sa în Marea Britanie, în schimbul liderului comunist chilian Luis Corvalan, Bukovski a reprimit cetăţenia rusă în 1992, în timpul mandatului lui Boris Elţîn.

Bukovski a criticat nivelul crescut al autoritarismului exercitat de actualul preşedinte Vladimir Putin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici