Dispariţie misterioasă din apropierea disidentului rus Aleksei Navalnîi. Poliţia rusă a intrat în alertă

  • Medicul-şef al spitalului din Omsk, unde a fost tratat Navalnîi, nu este de găsit.
  • Doctorul Aleksandr Murahovski a fost văzut ultima oară vineri, pe un teren de vânătoare.
3393 afișări
Imaginea articolului Dispariţie misterioasă din apropierea disidentului rus Aleksei Navalnîi. Poliţia rusă a intrat în alertă

Dispariţie misterioasă din apropierea disidentului rus Aleksei Navalnîi. Poliţia rusă a intrat în alertă

Medicul Aleksandr Murahovski, şef al spitalului din Omsk (Siberia) - unde a fost tratat pentru scurt timp opozantul rus după ce i s-a făcut brusc rău, anul trecut, într-un avion în drum spre Moscova, a dispărut, a anunţat duminică poliţia rusă, notează Reuters.

Poliţia din regiunea Omsk, la circa 2.200 kilometri est de Moscova, a făcut cunoscut că medicul Aleksandr Murahovski a părăsit vineri o bază de vânătoare dintr-o pădure cu un autovehicul de teren şi nu a mai fost văzut de atunci.

Serviciul de prim-ajutor, drone, un elicopter şi voluntari pe teren s-au alăturat efortului de căutare.

Aleksandr Murahovski a fost medicul şef al spitalului din oraşul siberian Omsk unde a fost tratat Aleksei Navalnîi, cel mai proeminent opozant al preşedintelui rus Vladimir Putin. Ulterior, Murahovski a fost promovat în funcţia de ministru regional al sănătăţii.

După intense negocieri cu autorităţile, Aleksei Navalnîi a fost transportat cu avionul în Germania de la Omsk pentru îngrijiri de specialitate.

Teste de laborator efectuate în trei ţări europene au stabilit că Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok.

Kremlinul a respins în repetate rânduri orice acuzaţie conform căreia autorităţile ruse ar fi încercat să-l omoare pe Navalnîi.

După revenirea din Germania, disidentul a fost condamnat în februarie la doi ani şi jumătate de închisoare într-un caz de fraudă datând din 2014, pe care îl denunţă ca fiind orchestrat politic. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici