Dispozitiv de ascultare găsit în biroul folosit de comandantul militar-şef al Ucrainei

Un dispozitiv de ascultare a fost găsit în biroul folosit de comandantul militar-şef al Ucrainei. Autorităţile au lansat o anchetă, potrivit Sky News.

546 afișări
Imaginea articolului Dispozitiv de ascultare găsit în biroul folosit de comandantul militar-şef al Ucrainei

Sursa foto: AP

Autorităţile din Ucraina au lansat o anchetă penală după ce un dispozitiv de ascultare a fost găsit într-un birou care urma să fie folosit de comandantul-şef al forţelor armate, Valeriy Zaluzhnyi. Alte dispozitive de ascultare au fost amplasate în birourile personalului lui Zaluzhnyi, a anunţat Statul Major General al Ucrainei.

Comandantul-şef a declarat presei ucrainene că a mai folosit biroul înainte, dar nu recent, şi că ar fi trebuit să lucreze din nou acolo luni

„Privesc acest lucru ca pe un act de război. Se poate întâmpla orice. Ancheta va dovedi ce a fost", a transmis el.

Comandantul a mai spus că nu crede că angajaţii Statului Major General ar fi putut fi implicaţi. De asemenea, el a dezvăluit că în birou nu au fost discutate secrete de stat.

Serviciul de securitate a anunţat că informaţiile preliminare sugerează că dispozitivul era într-o „stare neoperaţională" şi că nu au fost găsite mijloace de stocare a informaţiilor sau de transmitere la distanţă a înregistrărilor audio.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici