Dispute teritoriale la Paris, între travestiţi ecuadorieni şi prostituate şi proxeneţi români

Un travestit ecuadorian a fost bătut miercuri de către prostituate şi proxeneţi români în pădurea din Senart, din apropierea Parisului, pentru că le-ar fi încălcat teritoriul, iar alţi patru travestiţi au făcut plângere, informează Le Parisien.

480 afișări
Imaginea articolului Dispute teritoriale la Paris, între travestiţi ecuadorieni şi prostituate şi proxeneţi români

Dispute teritoriale la Paris, între travestiţi ecuadorieni şi prostituate şi proxeneţi români (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Travestitul ecuadorian este încă în Spitalul Bichat din Paris, cu un braţ rupt şi cu corpul acoperit de tăieturi şi vânătăi.

Motivul conflictului, în care el a fost victima, îl reprezintă o răfuială pe fondul război teritorial disputat între travestiţii sud-americani şi prostituatele românce, în apropiere de N6, în pădurea Senart.

În timp ce victima se află pe mâna chirurgilor pentru a fi operată, anchetatorii Comisariatului din Brunoy extind cercetările asupra celor patru presupuşi agresori.

Incidentul s-a petrecut miercuri după-amiază, între N 6 şi ruta forestieră care duce la Epinay-sous-Sénart. În acea zonă împădurită, aflată lângă un mic parc auto, câteva zeci de travestiţi, care locuiesc la Paris şi au între 25 şi 60 de ani, ajung în fiecare dimineaţă cu trenul RER.

Miercuri, în jurul orei 15.30, şase români au organizat o acţiune împotriva lor. Printre ei, doi proxeneţi de 25 de ani, însoţiţi de două prostituate, înarmaţi cu cuţite, pietre şi bastoane au venit să lupte cu ecuadorienii.

"Erau ascunşi în pădure", a afirmat , încă şocat, unul dintre colegii travestitului rănit. "Ne aşteptau. Cei doi bărbaţi au început să o bată. «Te omor!», strigau ei. Colegul era la pământ şi se apăra cu braţele de lovituri", a afirmat travestitul.

Alertaţi, poliţiştii de la Comisariatul din Brunoz au ajuns şi i-au prins pe cei patru agresori în flagrant delict, cu bastoanele, însă cuţitul a dispărut. Doi membri ai grupului au reuşit să scape, respectiv şoferul care îi aştepta undeva mai departe şi un alt român.

Victima a fost salvată de pompieri şi transportată la spital, unde i s-a interzis să mai muncească timp de 15 zile.

În spatele acestei reglări de conturi se află de fapt închiderea drumului 33, de luna trecută. Unii travestiţi ecuadorieni care lucrau în Tigery au trebuit să părăsească zona din cauza începerii unor lucrări, care vor dura doi ani.

Privaţi de locul de muncă, ecuadorienii au fost obligaţi să se retragă în acest colţ de pădure, deja la modă pentru câţiva dintre compatrioţii lor.

"De obicei, se înţeleg. Prostituatele lucrează dimineaţa, travestiţii după-amiaza. Repatrierea ecuadorienilor din departamentul 33 a declanşat un război pentru teritoriu. Românii au încercat să-i stoarcă", a declarat o sursă din dosar.

Joi, patru travestiţi ecuadorieni au făcut plângere la Comisariatul din Brunoy. "Avem încredere în poliţie", a afirmat unul dintre ei.

Din punctul lor de vedere, agresorii ar trebui anchetaţi de către Parchetul din Evry, pentru acte de violenţă făcute în mod intenţionat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici