Dmitri Medvedev minimalizează zvonurile privind demisia sa: "Am avut şi am în continuare relaţii amicale foarte bune cu preşedintele Putin"

Premierul rus, Dmitri Medvedev, a minimalizat, duminică, zvonurile privind demisia sa în viitorul apropiat, care s-au multiplicat după plecarea din Guvern a unui influent vicepremier, insistând pe "relaţiile bune" cu preşedintele Vladimir Putin.

381 afișări
Imaginea articolului Dmitri Medvedev minimalizează zvonurile privind demisia sa: "Am avut şi am în continuare relaţii amicale foarte bune cu preşedintele Putin"

Dmitri Medvedev minimalizează zvonurile privind demisia sa: "Am avut şi am în continuare relaţii amicale foarte bune cu preşedintele Putin" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am avut şi avem în continuare relaţii amicale foarte bune" cu preşedintele Putin, a asigurat Medvedev, în cadrul unui interviu la emisiunea "Televiziunea centrală", difuzat duminică seara pe postul de televiziune pro-Kremlin NTV.

"Dacă ar fi fost altfel, am fi avut probabil alt Guvern astăzi", a subliniat el.

Zvonurile privind divergenţele tot mai mari dintre preşedintele Putin şi Medvedev s-au multiplicat în Rusia de la plecarea din Guvern, la începutul lui mai, a lui Vladislav Surkov, un influent vicepremier, prezentat adeseori drept strategul sistemului politic controlat strict de Kremlin.

Analiştii au emis atunci ipoteza unei lupte de clan în cadrul puterii, alimentând speculaţiile privind o viitoare demisie a întregului Guvern, inclusiv a premierului.

Zvonurile "interminabile" "privind eventuale demisii nu ajută cu siguranţă (Guvernul), dar în ce mă priveşte, aceste declaraţii nu mă deranjează", a afirmat Medvedev.

"Mai devreme sau mai târziu toţi vor fi demişi. Aşa este viaţa", a adăugat el.

Premierul a declarat, de asemenea, "că nu îi este teamă" de momentul în care va trebui să părăsească postul.

"Nu îmi provoacă teamă (...) Dacă îţi imaginezi că este pentru totdeauna, atunci este o catastrofă", adaugă el.

Preşedintele Putin a criticat Guvernul pentru întârzierile avute în aplicarea acestor promisiuni electorale, în cadrul unei reuniuni organizate la 7 mai, la un an după revenirea sa la Kremlin, avertizând miniştrii că este în joc responsabilitatea lor personală.

Vladimir Putin, care a îndeplinit deja două mandate de preşedinte din 2000 până în 2008, i-a lăsat preşedinţia lui Dmitri Medvedev în 2008 pentru a prelua postul de premier, neputând să obţină mai mult de două mandate consecutive.

El a fost reales la preşedinţie la 4 martie 2012, pentru un al treilea mandat, extins, de această dată, la şase ani, şi l-a numit pe Medvedev premier.

Dmitri Medvedev nu a reuşit niciodată să iasă din umbra puternicului său mentor, potrivit numeroşilor observatori şi presei independente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici