Dmitri Medvedev, premierul rus: Lupta Statelor Unite nu este împotriva terorismului, ci împotriva Administraţei siriene

Premierul rus Dmitri Medvedev a declarat miercuri, după prezentarea raportului anual al guvernului, că Statele Unite luptă împotriva Administraţiei din Siria, nu împotriva teroriştilor, notează site-ul agenţiei Tass.

1053 afișări
Imaginea articolului Dmitri Medvedev, premierul rus: Lupta Statelor Unite nu este împotriva terorismului, ci împotriva Administraţei siriene

Dmitri Medvedev, premierul rus: Lupta Statelor Unite nu este împotriva terorismului, ci împotriva Administraţei siriene (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"În timpul campaniei electorale, partenerii noştri americani au declarat că vor lupta împotriva aşa-numitului Stat Islamic. Au spus că nu contează care este regimul politic în Siria, pentru că lupta împotriva terorismului este obiectivul principal. Dar ce vedem acum? Primul pas pe care l-a făcut noua administraţie americană în Siria a fost un atac asupra unor trupe guvernamentale. Asta înseamnă că lupta lor nu este împotriva terorismului, ci împotriva guvernului sirian", a spus Medvedev în Parlamentul Rusiei.

Premierul rus a adăugat că "intensificarea tensiunilor în zonă va conduce doar la distrugerea statului sirian şi la o victorie a teroriştilor, aspectele care nu se potrivesc deloc cu planurile noastre".

Medvedev a subliniat că Guvernul şi Ministerul Apărării vor continua munca privind situaţia din Siria şi a precizat că "Rusia nu poate influenţa abordarea omologilor noştri, care au încercat să unească diverse forţe politice în NATO".

Dmitri Medvedev susţine că, potrivit legislaţiei internaţionale, atacul SUA în Siria a fost "un act de agresiune militară", în timp ce implicarea Rusiei pentru rezolvarea crizei siriene a fost bazată pe "invitaţia primită de la guvernul sirian legitim".

"Americanii au folosit forţa fără permisiunea ONU, prin urmare au încălcat legislaţia internaţională. Nu ştim ce se va întâmpla în continuare, dar gruparea Stat Islamic a beneficiat de pe urma acestei agresiuni, pentru că le-a dat mână liberă să continue acţiunile violente", a conchis premierul Rusiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici