Dmitri Rogozin respinge ideea instalării sistemelor Iskander în Transnistria

Ambasadorul Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, a respins iniţiativa liderului separatist Igor Smirnov privind disponibilitatea instalării unor sisteme de rachetă pe teritoriul Transnistriei, relatează pagina online a RIA Novosti.

31 afișări
Imaginea articolului Dmitri Rogozin respinge ideea instalării sistemelor Iskander în Transnistria

Dmitri Rogozin respinge ideea instalării sistemelor Iskander în Transnistria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Liderul administraţiei de la Tiraspol, Igor Smirnov, a declarat luni că Transnistria este dispusă să accepte amplasarea unui sistem rusesc de rachete Iskander în cazul în care va primi o propunere în acest sens din partea Rusiei. El a precizat însă că nu a primit nici o solicitare oficială în acest sens din partea Rusiei.

Dmitri Rogozin a declarat că iniţiativa Transnistriei de găzduire a unor sisteme ruse Iskander ar putea conduce la un grav conflict regional, precizând că încă nu se poate vorbi de eforturi pentru relansarea relaţiilor SUA - Rusia dacă Moscova va continua să afle din presă despre planul Statelor Unite de instalare a unor elemente antirachetă în România.

"Această situaţie poate conduce la o criză regională sau chiar la un conflict politic. În privinţa amplasării sau nu a sistemelor Iskander în Transnistria, trebuie precizat că astfel de sisteme nu pot fi folosite în astfel de discuţii. Cum putem avea un parteneriat real cu Washingtonul dacă aflăm ştiri neplăcute din presă?", subliniază Rogozin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici