Dmitri Rogozin: Rusia nu va instala niciun radar în Transnistria. România este oricum îngrijorată

Rusia a respins informaţiile privind planul de instalare a unei staţii radar în regiunea separatistă Transnistria, notând că România este preocupată de sistemele de acest fel deşi a acceptat amplasarea unor elemente antibalistice americane.

556 afișări
Imaginea articolului Dmitri Rogozin: Rusia nu va instala niciun radar în Transnistria. România este oricum îngrijorată

Dmitri Rogozin: Rusia nu va instala niciun radar în Transnistria. România este oricum îngrijorată (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Informaţiile privind intenţia Rusiei de a instala un radar antirachetă în Transnistria sunt lipsite de fundament", a declarat vicepremierul rus Dmitri Rogozin, informează pagina online a agenţiei RIA Novosti.

"Nu avem nevoie de astfel de proiecte. Un jurnalist a inventat...", a scris Rogozin pe contul de Twitter, subliniind că România este îngrijorată de acest zvonuri.

"Bucureştiul este îngrijorat de posibilitatea instalării radarului în Transnistria. Chiar dacă ei au acceptat primii o bază militară americană, acum se încruntă la fiecare material jurnalistic" despre proiecte similare ale altor ţări, a subliniat Rogozin.

Publicaţia Nezavisimaia Gazeta a relatat, marţi, că Rusia pregăteşte instalarea unei staţii radar de tip "Voronej" în regiunea transnistreană, ca răspuns la instalarea sistemului american de apărare antirachetă în Europa şi în contrapondere la bazele NATO din România.

România a acceptat instalarea pe teritoriul său, începând din 2015, a unor sisteme de interceptare antirachetă de tip SM-3, în cadrul proiectului antibalistic al NATO.

Rusia se opune sistemului antirachetă al NATO, cerând garanţii scrise din partea Statelor Unite că nu va fi folosit împotriva sa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici