Dmitro Kuleba: Remanierile de la Kiev nu vor afecta relaţiile cu Occidentul

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat marţi că o remaniere militară şi politică, ce este aşteptată în curând, nu va avea niciun impact asupra relaţiilor Kievului cu aliaţii săi occidentali.

290 afișări
Imaginea articolului Dmitro Kuleba: Remanierile de la Kiev nu vor afecta relaţiile cu Occidentul

Dmitro Kuleba: Remanierile de la Kiev nu vor afecta relaţiile cu Occidentul

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că are în vedere o ,,resetare” prin înlocuirea mai multor oficiali de rang înalt, care va depăşi sfera militară, notează Reuters.

Există speculaţii că şeful armatei ucrainene va fi demis.

,,Nu cred că orice schimbări în guvern pot influenţa relaţiile noastre cu partenerii noştri", a declarat ministrul de Externe, Dmitro Kuleba.

El a spus că este dreptul constituţional al lui Zelenski de a-l putea demite pe şeful armatei dacă el consideră necesar. Orice remaniere nu ar fi un semn de divizare în efortul de război al Ucrainei, a adăugat şeful diplomaţiei de la Kiev.

,,Putem avea discuţii în interiorul echipei, dar suntem cu toţii uniţi în jurul obiectivului nostru strategic, care este înfrângerea Rusiei în Ucraina şi restabilirea integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Ucrainei. Şi nu există niciun fel de discuţii cu privire la acest obiectiv strategic", a spus Kuleba.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici