Documentarul BBC despre copiii romilor, care cerşesc în Marea Britanie: Romii mint în legătură cu originea lor şi sunt agresivi

O femeie romă din Huedin, în România, îl agresează pe jurnalistul BBC John Sweeney, în timp ce o alta minte că este din Bosnia, deşi a venit la Londra din Bucureşti, potrivit unor fragmente video din documentarul "Viaţa secretă a copiilor cerşetori din Marea Britanie", difuzat miercuri seara.

1798 afișări
Imaginea articolului Documentarul BBC despre copiii romilor, care cerşesc în Marea Britanie: Romii mint în legătură cu originea lor şi sunt agresivi

Documentarul BBC despre copiii romilor, care cerşesc în Marea Britanie: Romii mint în legătură cu originea lor şi sunt agresivi

Urmărirea unui băiat de patru ani, supranumit Lou, pe care jurnalistul John Sweeney l-a întâlnit cerşind pe străzile din Londra l-a condus pe acesta la casa familiei sale din oraşul Huedin, din România, unde descoperă că rudele acestuia conduc un BMW X5 şi au două case, inclusiv o vilă luxoasă. Familia Rostas este anchetată pentru fraudarea serviciilor sociale din Marea Britanie.

Ajuns în Huedin, el încearcă să întrebe rudele băiatului, un bărbat şi o femeie, de ce acesta este trimis la cerşit în Marea Britanie. Femeia, foarte agresivă, ameninţă însă echipa de reporteri. "Pleacă de-aici, dacă nu, vă sparg capul!", afirmă ea, agresându-l pe cameraman.

CITEŞTE ŞI: Documentar BBC despre copiii romilor români, cerşetori în Marea Britanie. Cum e ameninţat un reporter de o femeie romă din Huedin - VIDEO

Ameninţările continuă şi nu îi permit lui John Sweeney să afle ceva despre copil. "Nu mi-a dat prea multe şase să pun întrebări", comentează jurnalistul britanic, în timp ce pe fundal se aude femeia strigând: "Spune-i că-l bat, îl bat!", i se adresează ea traducătoarei.

Reporterii renunţă la demers şi încearcă să o calmeze pe femeie, care ia o piatră de jos şi ameninţă să spargă camera de luat vederi.

Într-un alt fragment video din documentar, Sweeney merge în căutarea unui alt copil rom din România, o fetiţă în vârstă de patru ani pe care a supranumit-o Alice. Căutarea pe străzile Londrei, la ora locală 22.00, îl aduce în preajma unor fete în vârstă de nouă şi, respectiv şapte ani, care susţin că sunt din Bucureşti. Întrebându-le unde le sunt părinţii, acestea îi arată o femeie aşezată pe jos şi cerşind.

Apropiindu-se de ea, jurnalistul o întreabă în engleză de unde este, iar aceasta îi răspunde că din Bosnia. "Minte", comentează Sweeney, care o întreabă apoi în română de unde este din România, iar aceasta recunoaşte cu nonşalanţă că este din Bucureşti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici