Documente secrete găsite într-un birou folosit de Joe Biden. Trump cere intervenţia FBI

Ştirea lansată de CNN susţine că actele aparţin lui Biden din perioada Obama, 2017-2019.

2785 afișări
Imaginea articolului Documente secrete găsite într-un birou folosit de Joe Biden. Trump cere intervenţia FBI

Documente secrete găsite într-un birou folosit de Joe Biden

Mai multe documente clasificate din vremea când Joe Biden era vicepreşedinte au fost găsite de avocaţii săi într-un birou pe care l-a folosit la Penn Biden Center, un think tank din Washington, pe când era profesor onorific la Universitatea din Pennsylvania (2017-2019), relatează presa americană.

Descoperirea datează din 2 noiembrie, chiar înainte de jumătatea mandatului. În ziua respectivă, avocaţii lui Biden au anunţat Arhivele Naţionale, care au intrat în posesia materialelor, şi au informat Departamentul de Justiţie, care anchetează.

Ştirea provoacă rumoare la Casa Albă, deoarece vine în timp ce Departamentul de Justiţie investighează materialele clasificate descoperite în reşedinţa lui Donald Trump din Mar-a-Lago.

În cazul lui Biden, ar fi vorba de vreo zece documente care se aflau într-un dosar împreună cu alte hârtii neclasificate şi care au fost imediat returnate, dar „uitarea” ridică semne de întrebare.

Nu sunt secrete nucleare

Potrivit unei surse CBS, actele nu ar conţine secrete nucleare. Avocaţii preşedintelui le-au descoperit în timp ce împachetau documente, pentru a elibera spaţiul.

„Casa Albă cooperează cu Arhivele Naţionale şi Departamentul de Justiţie pentru descoperirea a ceea ce par a fi documente ale administraţiei Obama-Biden, inclusiv un număr mic de documente marcate ca şi clasificate”, a declarat Richard Sauber, consilier special al lui Biden.

„Documentele nu au fost supuse nici unei cereri sau investigaţii anterioare din partea Arhivelor Naţionale”, a adăugat el.

Imediat a venit, pe platforma socială Truth, replica lui Donald Trump, care a cerut FBI să percheziţioneze casele preşedintelui SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici