Doi agenţi ai Secret Service, demişi din cauza comportamentului necorespunzător

Doi agenţi ai Secret Service, care se ocupă de securitatea preşedintelui american Barack Obama, au fost demişi din funcţie pe motiv de conduită necorespunzătoare, a anunţat Washington Post miercuri seara.

182 afișări
Imaginea articolului Doi agenţi ai Secret Service, demişi din cauza comportamentului necorespunzător

Doi agenţi ai Secret Service, demişi din cauza comportamentului necorespunzător (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Concedierea celor doi agenţi are loc după un an de la apariţia unei dezvăluiri privind implicarea serviciilor secrete într-un scandal de prostituţie în Columbia.

Potrivit Washington Post, Ignacio Zamora Jr., care era responsabil de aproximativ zece agenţi angajaţi în cadrul serviciului de protecţie a preşedintelui Statelor Unite, ar fi fost surprins primăvara trecută în timp ce se întorcea în camera unei femei dintr-un hotel de lux situat în apropiere de Casa Albă, unde a uitat un glonţ din arma sa de serviciu.

În cursul anchetării acestui caz, serviciile ar fi descoperit că Zamora şi un alt agent, Timothy Barraclough, au trimis e-mailuri cu caracter sexual uneia dintre subalternele lor, precizează Washington Post, citând surse apropiate dosarului.

Potrivit cotidianului american, agentul Zamora a fost demis din funcţie. În schimb, agentul Barraclough a fost transferat într-o altă devizie din cadrul serviciilor, conform Washington Post.

Cotidianul a precizat că incidentul din hotelul Hay-Adams i-a fost adus la cunoştinţă de patru persoane informate de acest caz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici