Doi bărbaţi condamnaţi la moarte pentru crimă, decapitaţi în Arabia Saudită

Doi bărbaţi condamnaţi la moarte, în dosare diferite, pentru crimă au fost decapitaţi, luni, în Arabia Saudită, iar corpul unuia din ei a fost crucificat, pentru a da un exemplu.

Urmărește
165 afișări

Bărbaţii, un yemenit şi un saudit, au fost executaţi luni, potrivit ministrului saudit de Interne, citat de AFP.

În primul caz, yemenitul Chaabane Nacheri a fost condamnat la moarte pentru uciderea prin împuşcare a unui alt yemenit, în locuinţa căruia a intrat prin efracţie. Ulterior, el a violat fiica victimei, după care a împuşcat-o mortal şi pe aceasta şi a rănit-o pe sora ei.

Având în vedere gravitatea faptei, autorităţile din Arabia Saudită au decis să crucifice trupul bărbatului în localitatea Jazan, pentru a oferi un exemplu.

În cel de-al doilea dosar, sauditul Mohammad Zahrani a fost condamnat la moarte pentru uciderea prin împuşcare a unui compatriot, în urma unei dispute implicând un teren agricol.

El a fost executat în El-Baha, în sud-vestul ţării.

Decapitările în Arabia Saudită au ajuns, astfel, la 15 cazuri de la începutul anului.

În 2009, autorităţile au decapitat 67 de persoane, iar în 2008 au fost 102 cazuri. Recordul a fost atins în 2007, cu 153 de decapitări.

Violul, crima, jaful armat şi traficul de droguri se numără printre infracţiunile pasibile de pedeapsa cu moartea în Arabia Saudită, unde se aplică în mod foarte strict legea islamică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici