Doi "consilieri" francezi, răpiţi în Somalia - VIDEO

Doi "consilieri francezi" au fost răpiţi marţi la Mogadiscio, unde ofereau consultanţă în materie de securitate Guvernului Federal Somalez, confirmă Ministerul Francez de Externe.

22 afișări
Imaginea articolului Doi "consilieri" francezi, răpiţi în Somalia - VIDEO

Doi jurnalişti străini au fost răpiţi în Somalia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Doi consilieri francezi aflaţi în misiune oficială de asistenţă la Guvernul somalez au fost răpiţi marţi dimineaţă, la Mogadiscio, de persoane înarmate", informează Ministerul francez de Externe.

"Acordau consultanţă în materie de securitate Guvernului federal de tranziţie numit de preşedintele Sheik Sharif. Din ceea ce ştim, toate serviciile noastre de stat s-au mobilizat, la fel ca şi ambasada din Nairobi (Kenya), responsabilă pentru Somalia", precizează Ministerul francez de Externe.

Institutia nu a oferit informatii despre identitatea celor doi ostatici si nici detalii despre statutul lor (militar sau civil).

Un oficial somalez anuntase anterior ca cele doua persoane rapite marti la Mogadiscio sunt angajati ai serviciilor de informatii franceze, negând că ar fi jurnalişti, cum se ştia iniţial.

Cei doi francezi au fost răpiţi marţi dimineaţă din Hotelul Sahafi, în sudul oraşului Mogadiscio, de zece militanţi care au dezarmat agenţii de pază ai unităţii hoteliere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici