În detenţie, dar salvatori. Doi deţinuţi români din Italia au salvat o fată de la înec pe o insulă aproape pustie

  • Românii sunt închişi în penitenciarul Porto Azzurro dar ziua lucrează la singurul hotel de pe insula Pianosa în Arhipelagul Toscana.
  • Adolescenta de 13 ani a fost înţepată de o meduză şi nu mai putea ajunge la mal.
  • Directorul Penitenciarului i-a felicitat pe cei doi români şi i-a asigurat că gestul va contribui la alte premii pentru bună purtare.
13870 afișări
Imaginea articolului În detenţie, dar salvatori. Doi deţinuţi români din Italia au salvat o fată de la înec pe o insulă aproape pustie

În detenţie, dar salvatori

Sâmbătă, doi românii în vârstă de 37 şi 44 de ani nu au ezitat să se arunce în valuri pentru a salva o tânără turistă aflată în pericol de înec, titrează cotidianul La Nazione.

Fata, împreună cu familia ei, era cazată la hotelul gestionat de asociaţia pentru care lucrează românii. Conaţionalii noştri sunt deţinuţi în penitenciarul Porto Azzurro dar beneficiază de posibilitatea de a lucra pe timpul zilei.

Întâmplarea s-a petrecut sub ochii turiştilor care se aflau pe vasul care îi aducea din Insula d'Elba pe Insula Pianosa, celebră pentru închisoarea de maximă siguranţă în timpul fascismului.

Astăzi, insula este locuită doar de deţinuţii penitenciarului Porto Azzurro unde se află cei doi români şi de angajaţii închisorii. Pe timpul verii, un număr limitat de turişti poate fi găzduit de Hotelul Milena, singurul hotel de pe insulă. Directorul penitenciarului, Francesco D'Anselmo, a subliniat că rolul închisorii este acela de a reintegra individul în societate şi, prin gestul lor, românii pot spera la alte premii pentru bună purtare. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici