Doi funcţionari ai ambasadei SUA din Venezuela au fost răniţi prin împuşcare. Washingtonul confirmă incidentul

Doi funcţionari ai ambasadei Statelor Unite din Venezuela au fost răniţi prin împuşcare în centrul oraşului Caracas, relatează presa locală.

184 afișări

Potrivit site-ului publicaţiei ElUniversal, incidentul a avut loc luni seară (marţi dimineaţă, ora României) într-un mall din cartierul Bello Campo, în Caracas.

Roberto Ezequiel Rosas, ataşatul militar al ambasadei americane din Venezuela, a fost împuşcat în abdomen şi în piciorul drept în cursul unei altercaţii cu indivizi rămaşi neidentificaţi.

În altercaţie a fost rănit şi un alt funcţionar militar american, Paul Marwin.

"Se pare că a fost o altercaţie izbucnită într-un club de noapte; cei doi americani au fost atacaţi cu arme de foc şi au ripostat, amândoi fiind răniţi", a declarat comisarul de poliţie Douglas Rico, citat de postul tv Globovisión.

Departamentul de Stat american a confirmat că doi angajaţi ai ambasadei SUA din Venezuela au fost răniţi prin împuşcare într-un incident produs în Caracas.

"Doi funcţionari ai ambasadei americane din Caracas au fost răniţi într-un incident produs în cursul nopţii de luni spre marţi. Niciunul dintre ei nu este în pericol să îşi piardă viaţa", a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, citat de AFP.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici