Doi lideri ai khmerilor roşii, arestaţi pentru crime împotriva umanităţii

Ieng Sary, fostul ministru de Externe cambodgian pe vremea regimului khmerilor roşii, şi soţia sa Ieng Thirith au fost arestaţi luni, la Phnom Penh, sub acuzaţia de crime împotriva umanităţii, a anunţat un tribunal aflat în subordinea Naţiunilor Unite, relatează AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Doi lideri ai khmerilor roşii, arestaţi pentru crime împotriva umanităţii

Doi lideri ai khmerilor roşii, arestaţi pentru crime împotriva umanităţii

"Ieng Sary şi Ieng Thirith au fost reţinuţi în baza unui mandat emis pentru crime de război şi crime împotriva umanităţii în cazul lui Ieng Sary şi pentru crime împotriva umanităţii în cazul lui Ieng Thirith", informează un comunicat oficial.

Ieng Sary, în vârstă de 78 de ani, este unul dintre principalii lideri ai regimului ultra-maoist care a terorizat Cambodgia între 1975 şi 1979, perioadă în care au murit două milioane de civili.

Ieng Thirith era ministru al Afacerilor Sociale în timpul aceluiaşi regim.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici