Doi lideri europeni salută victoriile obţinute de democraţi în alegerile din SUA, în pofida republicanilor lui Donald Trump

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans şi comisarul european pentru Afaceri Economice, Pierre Moscovici, au salutat victoriile obţinute de Partidul Democrat în alegerile legislative din Statele Unite, relatează site-ul cotidianului Telegraph.

1616 afișări
Imaginea articolului Doi lideri europeni salută victoriile obţinute de democraţi în alegerile din SUA, în pofida republicanilor lui Donald Trump

Doi lideri europeni salută victoriile obţinute de democraţi în alegerile din SUA, în pofida republicanilor lui Donald Trump

"Sunt inspirat de alegătorii din SUA care au ales speranţa mai presus de frică, politeţea mai presus de impertinenţă, integrarea mai presus de rasism, egalitatea mai presus de discriminare. Şi-au apărat valorile. Acelaşi lucru îl vom face şi noi", a declarat Frans Timmersmans.

Pierre Moscovici, care în trecut a îndeplinit de asemenea şi funcţia de minstru de Finanţe în Franţa, a postat pe platforma de microblogging Twitter un mesaj ironic la adresa preşedintelui american Donald Trump, care a afirmat că noaptea alegerilor a reprezentat un "succes fantastic".

"Democraţii au preluat controlul Camerei Reprezentanţilor pentru prima dată în opt ani, în pofida fraudelor electorale ale republicanilor. Donald Trump are dreptate: un succes fantastic", a scris Moscovici.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici