Doi medici israelieni anchetaţi în România, reţinuţi după ce au încercat să părăsească ţara

Autoriţile române au reţinut doi medici israelieni aflaţi sub investigaţie la Bucureşti, după ce aceştia ar fi încercat să părăsească ţara şi să obstrucţioneze ancheta, a anunţat marţi seara postul de televiziune Canal 2, citat de Jerusalem Post, în ediţia electronică.

23 afișări
Imaginea articolului Doi medici israelieni anchetaţi în România, reţinuţi după ce au încercat să părăsească ţara

Doi medici israelieni anchetaţi în România, reţinuţi după ce au încercat să părăsească ţara (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Profesorul Nathan Levitt şi medicul Genya Ziskind sunt două dintre cele 30 de persoane reţinute la Bucureşti săptămâna trecută sub suspiciunea că au plătit femei românce să doneze ovule la clinica de fertilitate israeliană Sabyc.

Ulterior, 28 dintre aceste persoane au fost eliberate, printre care şi cei doi medici, care au primit însă interdicţia de a părăsi România.

Joi, Fiscul israelian a percheziţionat birourile şi locuinţele din Haifa ale medicilor Levitt şi Ziskind, în baza suspiciunii de fraudare a taxelor.

Consulul Israelului la Bucureşti nu cunoaşte motivul reţinerii

Consulul Israelului la Bucureşti, Lili Ben-Harush, a declarat marţi că nu cunoaşte motivul reţinerii în România a doi medici israelieni, profesorul Nathan Levitt şi doctorul Genya Ziskind, împlicaţi în ancheta privind traficul de ovule de la clinica Sabyc, transmite site-ul Ynetnews.com.

"Nu cunoaştem motivul reţinerii acestora", a precizat consulul pentru Ynet. "Am vorbit cu doctorul Ziskind cu oră înainte de a fi reţinuţi. Ea a spus că fuseseră interogaţi şi au solicitat să se întâlnească cu mine. Ulterior, am fost informată că au fost reţinuţi. În momentul în care am încercat să-i contactez, serviciul telefonic nu era funcţional", a adăugat ea.

Potrivit lui Ben-Harush, consulatul urmăreşte derularea acestui caz şi "încearcă să ajute cum poate".

"Este vorba despre cetăţeni israelieni într-o ţară străină, dar nu ne implicăm în probleme legate de investigaţie şi lăsăm autorităţilor române să-şi facă treaba", a precizat consulul. "Vom avea (miercuri) mai multe informaţii cu privire la reţineri", a adăugat ea.

"Familia este şocată din cauza reţinerii, la fel ca toată lumea", a declarat sora profesorului Nathan Levitt, Miki.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici