Doi militanţi de extremă-stânga, reţinuţi când încercau să pătrundă în Parlamentul Turciei

Oficialii turci au declarat că forţele de securitate au reţinut doi militanţi de extremă-stânga care au încercat să intre în Parlamentul de la Ankara având asupra lor obiecte ascuţite şi un dispozitiv exploziv fals, informează cotidianul The Washington Post.

270 afișări
Imaginea articolului Doi militanţi de extremă-stânga, reţinuţi când încercau să pătrundă în Parlamentul Turciei

Doi militanţi de extremă-stânga, reţinuţi când încercau să pătrundă în Parlamentul Turciei

Fahrettin Altun, director de comunicare la Preşedinţia Turciei, a transmis pe Twitter că suspecţii sunt membri ai Partidului-Frontului Revoluţionar de Eliberare Populară (DHKP-C), o grupare de extremă-stânga considerată drept organizaţie teroristă de autorităţile din Turcia, SUA şi Uniunea Europeană.

Oficial turc a afirmat că tentativa acestora reprezintă "un act terorist împotriva voinţei şi a păcii naţiunii".

Agenţia statală de ştiri Anadolu a relatat că suspecţii - o femeie şi un bărbat - au vrut să intre marţi în clădirea Parlamentului, încercând să ia ostatic un ofiţer de securitate, însă au fost imobilizaţi înainte să reuşească acest lucru.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici