Doi militari libanezi, ucişi în atacuri împotriva unor posturi de control la frontiera cu Siria

Doi militari libanezi au fost ucişi şi mulţi alţii au fost răniţi în atacuri împotriva unor posturi de control militare din regiunea Arsaal, la frontiera cu Siria, a anunţat agenţia oficială de ştiri din Liban, citată de AFP.

242 afișări
Imaginea articolului Doi militari libanezi, ucişi în atacuri împotriva unor posturi de control la frontiera cu Siria

Doi militari libanezi, ucişi în atacuri împotriva unor posturi de control la frontiera cu Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O sursă din cadrul serviciilor de securitate a confirmat pentru AFP că sunt "martiri" în rândul armatei, fără a oferi detalii, după ciocniri între militari şi bărbaţi înarmaţi după arestarea unui sirian acuzat că aparţine Frontului al-Nusra, aripa siriană a Al-Qaida.

Imad Ahmad Jomaa a fost arestat la prânz la un post de control al armatei în această localitate de la frontiera libaneză, majoritar sunnită - ca şi rebelii sirieni - şi care adăposteşte zeci de mii de refugiaţi sirieni.

Potrivit presei locale, militarii au fost mobilizaţi în număr mare în această zonă, după ce mai mulţi bărbaţi înarmaţi au înconjurat posturi de poliţie.

Aarsal a cunoscut perioade de tensiuni puternice cu forţele de securitate libaneze. Aviaţia regimului sirian desfăşoară aici raiduri împotriva forţelor rebele ascunse în această regiune muntoasă.

Oraşul se învecinează cu Qalamoun din Siria, unde rebelii au suferit mai multe înfrângeri în ultimele luni în faţa forţelor loiale regimului, sprijinite de combatanţii Hezbollahului şiit libanez.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici