Doi militari turci ucişi şi alţi 24 răniţi la Dogubayezit, într-un atac sinucigaş atribuit PKK - VIDEO

Doi membri ai trupelor turce de securitate au fost ucişi, iar alţi 24 răniţi, într-un atentat sinucigaş cu maşină-capcană comis duminică dimineaţa de către activişti din cadrul PKK Dogubayezit (est), a anunţat duminică Biroul guvernatorului provinciei Agri, relatează BBC News online.

737 afișări
Imaginea articolului Doi militari turci ucişi şi alţi 24 răniţi la Dogubayezit, într-un atac sinucigaş atribuit PKK - VIDEO

Doi militari turci ucişi şi alţi 24 răniţi la Dogubayezit, într-un atac sinucigaş atribuit PKK (Foto: AFP)

Un tractor încărcat cu explozivi a intrat într-un post de poliţie, potrivit presei locale.

Atacul a avut loc în apropiere de oraşul Dogubayazit, în provincia Agri, în apropiere de frontiera Turciei cu Iranul.

De la 24 iulie Turcia a efectuat sute de raiduri aeriene împotriva unor baze PKK de ambele părţi ale frontierei dintre Turcia şi Irak.

Potrivit agenţiei de ştiri turce de stat Anatolia, atacul a avut loc către ora locală 3.00 (3.00, ora României).

Tractorul era încărcat cu două tone de explozivi şi a fost detonat de un kamikaze.

Presa turcă a publicat imagini cu clădirea puternic avariată, al cărei acoperiş a fost distrus.

Guvernatorul regional nu a spus cum a fost identificat PKK ca aflând-se în spatele atacului, iar formaţiunea nu a comentat.

Turcia acuză gruparea că se află în spatele unei serii de atacuri comise în ultimele două săptămămâni. Cinci persoane au fost ucise vineri, în atacuri care au vizat o linie de cale ferată şi un post de poliţie.

Agenţia turcă oficială de ştiri afirmă că 260 de luptători kurzi au fost ucişi în atacuri aeriene în nordul Irakului şi în Turcia, de la 24 iulie încoace.

Noi raiduri au fost raportate sâmbătă dimineaţa, de această dată în regiunea Rawanduz, la est de Erbil, capitala Kurdistanului irakian.

Cel puţin şase persoane au fost ucise, iar multe altele rănite, în oraşul Zarkel, potrivit unor oficiali locali. Printre victime s-ar afla cel puţin două femei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici