Doi miniştri francezi au demisionat. Emmanuel Macron, ministrul Economiei, ar fi părăsit funcţia pentru a-şi pregăti candidatura la prezidenţiale

Ministrul francez al Economiei, Emmanuel Macron, şi-a prezentat, marţi, demisia, acceptată de preşedintele Francois Hollande, pentru a se concentra pe planul de a candida în scrutinul prezidenţial din 2017, afirmă surse citate de ziarul Le Figaro. Ministrul francez pentru Regiunile din străinătate, George Pau-Langevin, şi-a prezentat şi el demisia, informează site-ul ziarului Le Figaro.

723 afișări
Imaginea articolului Doi miniştri francezi au demisionat. Emmanuel Macron, ministrul Economiei, ar fi părăsit funcţia pentru a-şi pregăti candidatura la prezidenţiale

Emmanuel Macron

Emmanuel Macron şi-a anunţat marţi colaboratorii de la Ministerul Economiei că a decis să demisioneze. Membrii Guvernului vor fi anunţaţi în cursul serii.

Conform ziarului Le Figaro, preşedintele François Hollande a acceptat demisia ministrului Economiei.

Emmanuel Macron urmează să se concentreze pe lansarea candidaturii pentru funcţia de preşedinte al Franţei. El va iniţia consultări cu liderii mişcării politice En Marche! (În Mers, centru-stânga) privind strategia politică în perspectiva scrutinului prezidenţial din aprilie-mai 2017.

Palatul Elysee a explicat demisia prin faptul că Emmanuel Macron nu mai voia să se conformeze regulilor stabilite de preşedintele François Hollande. "Preşedintele a fixat reguli foarte clare, care i-au fost amintite lui Emmanuel Macron pe 14 iulie, în privinţa coerenţei şi eficienţei guvernamentale. Iar cum Emmanuel Macron voia să se dedice în totalitate mişcării sale politice, nu mai putea, nu mai voia să se conformeze acestor reguli. De aceea a demisionat", a declarat un oficial de la Preşedinţie.

Michel Sapin, ministrul Finanţelor, va prelua şi portofoliul Economiei.

Ministrul francez pentru Regiunile din străinătate, George Pau-Langevin, a demisionat

George Pau-Langevin, membru al Guvernului Manuel Valls din 2014, a invocat "motive personale".

Ericka Bareigts, în prezent secretar de stat pentru Egalitate, îl va succeda în funcţie pe George Pau-Langevin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici