Doi morţi în urma unui schimb de focuri produs într-o clinică din Texas a armatei americane

Două persoane au murit, marţi, inclusiv presupusul atacator, în cursul unui schimb de focuri într-un centru medical al armatei din Texas (sudul Statelor Unite), a anunţat un oficial citat de AFP.

223 afișări
Imaginea articolului Doi morţi în urma unui schimb de focuri produs într-o clinică din Texas a armatei americane

Doi morţi în urma unui schimb de focuri produs într-o clinică din Texas a armatei americane (Imagine: Arhiva AFP/ Mediafax Foto)

Focurile de arme au fost trase în cursul după-amiezii la Clinica Veteranilor, în baza militară Fort Bliss, la El Paso, a anunţat comandantul bazei, generalul de divizie Stephen Twitty.

"Presupusul atacator a murit şi mai avem o victimă. Această victimă a decedat", a declarat el la aproximativ patru ore de la producerea faptelor.

El nu a oferit nicio informaţie despre victimă sau atacator şi nici nu a descris circumstanţele în care cei doi au murit.

"Toţi ceilalţi pacienţi ai VA şi personalul sunt în siguranţă. Totul este sub control şi nu există o ameninţare imediată pentru Fort Bliss sau pentru riverani", a precizat el, adăugând că poliţia federală, FBI, desfăşoară o anchetă.

La această clinică sunt îngrijiţi militari întorşi din zone de conflict, dintre care unii suferă de stres posttraumatic.

În aprilie 2014, un soldat american a tras 35 de focuri de armă în opt minute cu pistolul său semiautomat la baza militară Fort Hood (Texas), provocând moartea a trei persoane şi rănirea altor 16. Atacatorul, considerat instabil din punct de vedere psihologic, s-a sinucis.

În aceeaşi bază, în noiembrie 2009, maiorul Nidal Hasan a ucis 13 persoane şi a rănit alte peste 30.

În august 2014, o femeie soldat s-a blocat într-un birou înainte de a se sinucide la centrul de comandă Fort Lee din Virginia (est).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici