Doi poliţişti, împuşcaţi la un miting în apropiere de sediul poliţiei din Ferguson. Cei doi au fost vizaţi în mod intenţionat de focurile de armă

Doi poliţişti au fost împuşcaţi în timpul unor proteste în faţa sediului Departamentului de Poliţie din Ferguson (Missouri). Şeful poliţiei din St Louis, Jon Belmar, a declarat, joi, că împuşcarea celor doi ofiţeri de poliţie a fost o "ambuscadă", afirmând că focurile de armă au vizat în mod intenţionat poliţia, relatează CNN.

1223 afișări
Imaginea articolului Doi poliţişti, împuşcaţi la un miting în apropiere de sediul poliţiei din Ferguson. Cei doi au fost vizaţi în mod intenţionat de focurile de armă

Doi poliţişti, împuşcaţi la un miting în apropiere de sediul poliţiei din Ferguson (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Poliţia care investighează incidentele din cursul nopţii "probabil" are unele indicii în legătură cu persoanele care au tras, dar nimeni nu a fost reţinut, a declarat Belmar. El a afirmat că nu oferă detalii despre posibilele piste, adăugând că detectivii au nevoie de timp pentru a lucra la caz. Identificarea agresorului sau agresorilor este prioritatea numărul unu a poliţiei din St. Louis, a declarat el.

Oricine ar fi cei care au împuşcat ofiţerii, motivul a fost să îi rănească, a declarat Belmar.

El a precizat, de asemenea, că unul dintre răniţi a fost împuşcat în partea de sus a obrazului, sub ochiul drept, iar glonţul este localizat în spatele uneia dintre urechi. Celălalt ofiţer rănit a fost împuşcat în umăr şi glonţul i-a ieşit prin spate.

Cei doi ofiţeri stăteau unul lângă celălalt în faţa secţiei de poliţiei din Ferguson, în Missouri, în momentul în care au fost împuşcaţi, în apropiere de miezul nopţii, a explicat Belmar.

Autorităţile cred că a fost folosit un pistol, după "cum s-au auzit împuşcăturile şi după cum arată rănile ofiţerilor de poliţie". El a afirmat că au fost recuperate cartuşe din zona incidentelor dar "nu ştim încă 100 la sută dacă acestea sunt cartuşele provenite de la aceste împuşcături".

Doi poliţişti au fost împuşcaţi în cursul nopţii în timpul unor proteste în faţa sediului Departamentului de Poliţie din Ferguson (Missouri). Câteva zeci de persoane se adunaseră acolo, miercuri seara, la câteva ore după ce şeful poliţiei din oraş, Thomas Jackson, şi-a anunţat demisia.

Protestatarii cereau demiterea lui Jackson după ce un ofiţer alb, Darren Wilson, l-a împuşcat mortal pe adolescentul de culoare Michael Brown, care nu era înarmat, pe 9 august. Omorul a declanşat proteste ample la nivel naţional şi a condus la examinarea practicilor poliţiei vizând persoanele de culoare.

Plecarea lui Jackson este ultima dintr-o serie de demisii ale unor funcţionari, în urma unui raport extrem de dur prezentat de către Departamentul american al Justiţiei, care a constatat existenţa unor abuzuri de natură rasistă extinse atât în cadrul poliţiei, cât şi al tribunalului din oraş.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici