Doi români, pe listele lui Marine Le Pen la alegerile municipale din Franţa

Doi români se află pe listele Rassemblement Bleu Marine (RBM), susţinute de către FN, în regiunile Rhône şi Pyrénées-Orientales, în alegerile municipale.

157 afișări
Imaginea articolului Doi români, pe listele lui Marine Le Pen la alegerile municipale din Franţa

Marine Le Pen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Românii nu sunt singurii cetăţeni străini de pe listele RBM. Aproximativ 80 de străini, între care aproximativ 20 de portughezi, dar şi spanioli şi bulgari, sunt înscrişi pe listele formaţiunii, relatează site-ul 20minutes.fr.

"Având în vedere că există legea, nu există motive să nu se permită unui anumit număr de persoane să profite. Cunosc pesonal un belgian care se află pe listele Frontului", a justificat luni preşedinta Frontului Naţional (FN) Marine Le Pen, într-o conferinţă de presă, la Saint-Gilles (Gard).

Frontul, de extremă dreapta, se opune acordării dreptului de vot străinilor în alegerile din Franţa, indiferent dacă aceştia sunt originari din Uniunea Europeană (UE) sau nu.

Pe de altă parte, peste 130 de candidaţi străini, între care şi români, s-au înscris la alegerile municipale din departamentele Drôme şi Ardèche din sud-estul Franţei, potrivit site-ul francebleu.fr.

La alegerile municipale din Franţa, în zona Drôme-Ardèche s-au înscris 137 de candidaţi care sunt născuţi în afara graniţelor Franţei, un număr mai mare decât în 2008. Dintre aceştia, 83 candidează în departamentul Drôme, iar 54 în Ardèche.

Printre candidaţi se numără şi românca Ana Lumânaru, kinetoterapeut în vârstă de 33 de ani, înscrisă pe o listă la Annonay.

Cei mai mulţi (40%) sunt însă belgieni, urmaţi de olandezi (25%), dar sunt şi germani, irlandezi, români sau luxemburghezi, potrivit site-ului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici