Doi tineri neonazişti care l-au ameninţat cu moartea pe Barack Obama au fost inculpaţi

Cei doi tineri neonazişti care au proferat ameninţări cu moartea împotriva lui Barack Obama, înainte ca acesta să fie ales preşedinte al SUA, au fost inculpaţi miercuri, în Tennessee, au anunţat surse judiciare.

20 afișări
Imaginea articolului Doi tineri neonazişti care l-au ameninţat cu moartea pe Barack Obama au fost inculpaţi

Paul Schlesselman şi Daniel Cowart (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unei copii a procesului verbal obţinută de AFP după arestarea lor, la sfârşitul lui octombrie, cei doi tineri intenţionau să ucidă 102 persoane de culoare, iar obiectivul final era acela de a-l "asasina pe candidatul democrat la prezidenţiale, Barack Obama".

Daniel Cowart, în vârstă de 20 de ani, şi Paul Schlesselman, în vârstă de 18 ani, originari din Tennessee şi Arkansas, care au fost arestaţi în localitatea Alamo, au fost inculpaţi de un juriu federal, potrivit unui comunicat al Departamentului american pentru Justiţie.

Ei sunt cercetaţi pentru şapte capete de acuzare, între care "ameninţare împotriva unui candidat la preşedinţie", "posesie ilegală de arme de foc" şi "complot pentru furt de arme", potrivit unui comunicat.

Acuzarea vizează "mai multe încălcări ale legilor federale ale armelor şi ameninţări împotriva unui candidat la preşedinţie", precizează în document Lawrence J. Laurenzi, procuror din Tennessee. "Ancheta este în curs de desfăşurare", a adăugat el.

Potrivit actului acuzării, cei doi tineri au conspirat, prin intermediul Internetului, timp de peste o lună, pentru a fura arme de foc dintr-un magazin de armament din comitatul Madison, în Tennessee, cu scopul de a duce la bun sfârşit "un plan de spargeri şi asasinări ulterioare".

Potrivit aceluiaşi act, cei doi acuzaţi au "proferat, cu diverse ocazii, ameninţări cu moartea la adresa lui Barack Obama".

Cei doi acuzaţi riscă o pedeapsă cu închisoarea de cinci ani pentru ameninţările cu moartea. Pentru celelalte capete de acuzare ei riscă între cinci şi zece ani de închisoare pentru fiecare dintre acuzaţii.

Ameninţat în nenumărate rânduri, Barack Obama a beneficiat în timpul campaniei electorale de protecţia agenţilor Secret Service (USSS), agenţia federală responsabilă cu protejarea personalităţilor politice de rang înalt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici