Dominique Strauss-Kahn a ieşit din nou în oraş cu soţia sa

Fostul director general al FMI Dominique Strauss-Kahn a părăsit marţi seara domiciliul său newyorkez în compania soţiei sale Anne Sinclair, pentru prima sa ieşire în oraş din ultimele trei zile.

249 afișări
Imaginea articolului Dominique Strauss-Kahn a ieşit din nou în oraş cu soţia sa

Dominique Strauss-Kahn a ieşit din nou în oraş cu soţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Îmbrăcat într-un costum sobru şi cămaşă deschisă, Dominique Strauss-Kahn a plecat de acasă în jurul orei 19.30 (02.30 ora României) împreună cu Anne Sinclair şi a mers într-o clădire opulentă din Upper East-Side, în apropiere de Central Park.

Cuplul a ieşit din clădirea situată la câţiva metri de Metropolitan Museum după câteva ore, fără să adreseze un cuvânt presei, a constatat AFP.

Întoarcerea cuplului în casa în care locuieşte a fost una epică: timp de câteva minute lungi, în lumina camerelor de luat vederi, ei nu au reuşit să deschidă uşa de la intrare, au povestit jurnaliştii AFP.

Sâmbătă, cuplul a mers la Muzeul de Artă Modernă (MoMa) din Manhattan. Cu o zi înainte, în cursul serii, Dominique Strauss-Kahn a cinat într-un restaurant italian situat tot în cartierul Upper East Side.

Aceasta a fost prima ieşire în oraş a cuplului, după decizia justiţiei americane de a renunţa la arestul la domiciliu al lui Dominique Strauss-Kahn, la cererea procurorului din Manhattan. Acesta din urmă a stabilit că femeia care îl acuză pe fostul director al FMI de agresiuni sexuale a oferit o versiune eronată asupra faptelor.

Fostul ministru francez poate, prin urmare, să vină şi să plece când vrea, dar numai pe teritoriul american, justiţia păstrându-i paşaportul. Dar un alt scandal sexual se profilează: marţi jurnalista şi scriitoarea Tristane Banon a depus plângere împotriva lui pentru tentativă de viol la Parchetul din Paris.

Într-un interviu acordat cotidianului Express, tânăra în vârstă de 32 de ani a explicat de ce a aşteptat opt ani după petrecerea faptelor care datează din februarie 2003. "Nu suport să mi se mai spună că sunt o mincinoasă pentru că nu depun plângere", a declarat ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici