Dominique Strauss-Kahn: Dezvăluirile în cazul Sofitel sunt de multe ori inexacte

Fostul director al FMI Dominique Strauss-Kahn a declarat joi că informaţiile recente ce alimentează teza complotului în cazul Sofitel din New York au fost "de multe ori inexacte".

168 afișări
Imaginea articolului Dominique Strauss-Kahn: Dezvăluirile în cazul Sofitel sunt de multe ori inexacte

Dominique Strauss-Kahn: Dezvăluirile în cazul Sofitel sunt de multe ori inexacte (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Având în vedere multiplicarea recentă a interpretărilor acordate evenimentelor ce mă implică, trebuie să spun că nu sunt implicat nici în scrierile, nici în declaraţiile sau mărturiile cuiva, de multe ori inexacte", a declarat Strauss-Kahn într-un comunicat difuzat de avocatul său, Frederique Baulieu.

"Aşa cum avocaţii mei au declarat cu fiecare ocazie, îmi rezerv explicaţiile pentru justiţie, fie ea franceză sau americană", a adăugat fostul director general al Fondului Monetar Internaţional.

Într-o carte intitulată "Afacerea DSK, contra-ancheta", biograful şi apărătorul fervent al lui Dominique Strauss-Kahn, Michel Taubmann, susţine teza unui complot împotriva fostului favorit la prezidenţialele franceze, în care camerista de la Sofitel Nafissatou Diallo ar fi fost implicată.

"Dominique Strauss-Kahn a fost prins în capcană. Acest om nu a violat pe nimeni la New York, nici la Paris, nici în altă parte", a afirmat Michel Taubmann miercuri pentru postul de televiziune Canal+. Conform acestuia, este "o chestiune politică, nu un scandal sexual".

Acestă carte a fost publicată la câteva zile după declaraţiile unui jurnalist american, Edward Epstein, conform cărora s-a dorit denigrarea reputaţiei fostului şef FMI.

Epstein evocă mai ales dispariţia unui telefon şi o scenă de bucurie între angajaţii hotelului. Într-un interviu cu AFP, acesta conchide că s-a dorit subminarea lui DSK pentru a "deraia" candidatura sa, fără a vorbi de un "complot politic" fabricat.

Guvernul francez şi hotelierul Sofitel au negat orice "complot".

Dominique Strauss-Kahn a fost arestat pe 14 mai la New York şi acuzat de agresiuni sexuale contra lui Diallo, cameristă a hotelului Sofitel din Manhattan, unde acesta îşi petrecuse noaptea.

Ancheta penală împotriva fostului director general al FMI a fost abandonată în august, însă cazul a stopat brusc ambiţiile politice ale fostului ministru socialist şi a provocat o serie de dezvăluiri referitoare la viaţa sa privată şi obiceiurile "libertine".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici