Jurnalistul care a anchetat cazul Sofitel crede că s-a dorit distrugerea candidaturii lui Dominique Strauss-Kahn

Jurnalistul american Edward Epstein, care a anchetat cazul Sofitel, s-a declarat convins că "s-a dorit distrugerea" candidaturii lui Dominique Strauss-Kahn, dar a refuzat să vorbească despre un "complot politic".

358 afișări
Imaginea articolului Jurnalistul care a anchetat cazul Sofitel crede că s-a dorit distrugerea candidaturii lui Dominique Strauss-Kahn

Jurnalistul care a anchetat cazul Sofitel crede că s-a dorit distrugerea candidaturii lui Dominique Strauss-Kahn (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Nu am spus că a fost un complot politic, dar aş spune că unii au vrut să găsească dovezi ale unui comportament neadecvat din partea sa pentru a-i distruge candidatura (la prezidenţialele din Franţa-n.r.) sau chiar postul la FMI", a declarat sâmbătă jurnalistul.

Într-o anchetă care va apărea în New York Review of Books, Epstein dezvăluie detalii inedite despre ceea ce s-a întâmplat la 14 mai în hotelul Sofitel, unde Dominique Strauss-Kahn a fost acuzat că a agresat sexual o cameristă, Nafissatou Diallo, într-un moment în care era considerat favorit pentru prezidenţialele din 2012.

Jurnalistul afirmă că DSK a fost avertizat de o prietenă, în cursul dimineţii respective, că telefonul său mobil a fost probabil piratat. El adaugă că acest telefon a fost pierdut şi nu a mai fost găsit niciodată. Potrivit jurnalistului, doi bărbaţi de la Sofitel s-au bucurat în mod ostentativ de ceea ce i se întâmpla fostului ministru.

"Anumite persoane supravegheau ce făcea DSK în timpul călătoriei sale" la New York, a subliniat Epstein.

El a afirmat că procurorul din New York deţine înregistrările camerelor video de la hotel în care se pot vedea cei doi bărbaţi felicitându-se după ce au auzit mărturia cameristei.

"Am văzut această înregistrare video cu ochii mei. Am luat notiţe. Acest document a fost depus la dosar pentru că scrie pe el «document protejat de tribunal»", a precizat acesta.

"O sursă apropiată grupului" Accor, proprietarul Sofitel, a declarat sâmbătă pentru Le Figaro că nici o urmă a unei asemenea înregistrări nu a fost găsită.

"Nu numai că această înregistrare video există, dar ea se află în posesia procurorului", a reacţionat Epstein, adăugând că a început să ancheteze cazul DSK în iulie-august.

Jurnalistul dă asigurări că ancheta sa se bazează pe surse din "poliţie, de la procuror, de la apropiaţi ai lui DSK", dar principala sa sursă o reprezintă "documentele", precum înregistrările camerelor de supraveghere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici