Dominique Strauss-Kahn recunoaşte că i-a făcut avansuri lui Tristane Banon

Dominique Strauss-Kahn a recunoscut în cursul unei audieri că i-a făcut avansuri lui Tristane Banon, jurnalista şi scriitoarea franceză care a depus o plângere împotriva sa pentru tentativă de viol.

443 afișări
Imaginea articolului Dominique Strauss-Kahn recunoaşte că i-a făcut avansuri lui Tristane Banon

Dominique Strauss-Kahn recunoaşte că i-a făcut avansuri lui Tristane Banon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cursul audierii din 12 septembrie, fostul director al FMI a respins orice acuzaţie de tentativă de viol în cursul unei întâlniri pe care a avut-o cu Tristane Banon în 2003.

"Însă a recunoscut că i-a făcut unele avansuri, fără a fi foarte precis", a declarat o sursă judiciară, citată de site-ul lexpress.fr.

Tristane Banon a depus plângere la începutul lunii iulie pentru o tentativă de viol care s-ar fi petrecut în februarie 2003. Dominique Strauss-Kahn a avertizat că ar putea intenta o acţiune pentru calomnie, evocând "o scenă imaginară".

Anchetatorii au audiat apropiaţi ai celor două părţi, precum şi pe Tristane Banon.

Dominique Strauss-Kahn a revenit în Franţa pe 4 septembrie, după ce procurorii americani au renunţat la acuzaţiile împotriva sa în cazul cameristei Nafissatou Diallo, care îl acuza de agresiune sexuală şi tentativă de viol.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici