Dominique Strauss-Kahn, supravegheat în închisoare pentru a nu se sinucide

Dominique Strauss-Kahn a fost plasat de administraţia închisorii Rikers Island (New York) sub supraveghere pentru a nu încerca să se sinucidă, afirmă marţi postul de televiziune american NBC, citând o sursă neidentificată.

1980 afișări
Imaginea articolului Dominique Strauss-Kahn, supravegheat în închisoare pentru a nu se sinucide

Dominique Strauss-Kahn, supravegheat în închisoare pentru a nu se sinucide (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe site-ul său de Internet, postul de televiziune susţine că această supraveghere, ordonată ca măsură de precauţie de o echipă medicală din închisoare, presupune ca deţinutul să fie controlat la fiecare 15-30 de minute, să fie îmbrăcat în haine de penitenciar şi să poarte încălţăminte fără şireturi.

Întrebat de AFP în legătură cu acest subiect, un purtător de cuvânt al administraţiei penitenciare din New York a răspuns într-un comunicat că "starea de sănătate a unui deţinut este confidenţială".

"Regulamentul cere ca fiecare deţinut să fie evaluat în funcţie de riscul de a-şi face rău sieşi sau de a face rău altora", a adăugat el. "Administraţia penitenciarelor din orşaul New York respectă aceleaşi reguli de securitate şi sănătate pentru toţi deţinuţii", precizează documentul.

Directorul genral al Fondului Monetar Internaţional, în vârstă de 62 de ani, a fost plasat luni în detenţie la Rikers Island, o închisoare situată pe o insulă din East River, după ce un judecător i-a refuzat eliberarea pe cauţiune. El este inculpat pentru agresiune sexuală şi tentativă de viol după o plângere depusă de o angajată a hotelului în care a locuit în timpul sejurului la New York.

Următoarea înfăţişare în cazul lui Dominique Strauss-Kahn este prevăzută pentru vineri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici