Dominique Strauss-Kahn va fi achitat, susţine unul dintre avocaţii săi

Avocatul lui Dominique Strauss-Kahn, Benjamin Brafman, a declarat că fostul director al Fondului Mondial Internaţional (FMI) va fi achitat de acuzaţiile de natură sexuală care au şocat lumea economică, relatează Haaretz în ediţia electronică de duminică.

760 afișări
Imaginea articolului Dominique Strauss-Kahn va fi achitat, susţine unul dintre avocaţii săi

Dominique Strauss-Kahn va fi achitat, susţine unul dintre avocaţii săi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Va pleda nevinovat, iar la sfârşit va fi achitat", a declarat avocatul, în primul său interviu de când Strauss-Kahn a fost arestat, săptămâna trecută, pentru tentativă de viol. asupra unei cameriste, într-un hotel din New York.

Brafman, aflat într-o scurtă călătorie în Israel, din cauza unor obligaţii de familie, şi-a petrecut sfârşitul de săptămână în nordul Iersualimului, cu fiul său, un rabin, şi nepoţii săi. El a fost intervievat de cotidian în drum spre un eveniment, la care mergea împreună cu nepoţii săi.

Brafman, în vârstă de 62 de ani, este obişnuit cu scandaluri şi cazuri foarte mediatizate. El l-a apărat pe Michael Jackson, pe interlopul Salvatore "Sammy the Bull" Gravano, pe "regele" jocurilor de noroc online Jay Cohen şi pe cântăreţul rap Jay-Z. Un alt client al său, raperul Sean Combs, l-a numit "Unchiul Benny". Partenerul său din cadrul fimei de avocatură, care îl cunoştea personal pe Staruss-Kahn, este cel care i-a pus în legătură.

Avocatul a refuzat să discute detalii ale cazului şi părea iritat de materialele din presa franceză, potrivit cărora fostul director al FMI este obsedat de sex. Dar şi-a exprimat satisfacţia că a putut să spună părerea sa Departamentului de Poliţie din New York (NYPD), notând că autorităţile se află sub o puternică presiune, pentru a acţiona agresiv, atunci când se confruntă cu suspecţi celebri.

Dacă Strauss-Kahn nu ar fi fost celebru şi nu ar fi fost străin, tribunalul nu ar fi cerut o cauţiune de şase milioane de dolari, a mai apreciat Brafman.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici