Donald Trump a anunţat data la care va fi semnat, la Casa Albă, acordul comercial cu China

Preşedintele american Donald Trump a anunţat marţi că acordul comercial "în primă fază" cu China va fi semnat în data de 15 ianuarie, la Casa Albă, transmite Reuters.

955 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a anunţat data la care va fi semnat, la Casa Albă, acordul comercial cu China

Donald Trump a anunţat data la care va fi semnat, la Casa Albă, acordul comercial cu China

Preşedintele american a scris marţi pe Twitter că la ceremonia de semnare vor fi prezenţi "reprezentanţi de rang înalt" ai Chinei şi că ulterior va călători la Beijing pentru a începe negocierile pentru cea de-a doua parte a acordului comercial.

Vicepremierul chinez Liu He este aşteptat să călătorească la Washington în această săptămână pentru a semna din partea Beijingului acordul comercial "în primă fază" cu Statele Unite.

Preşedintele american a mai declarat săptămâna trecută că va avea, eventual, o ceremonie oficială de semnare a pactului comercial şi cu omologul său, preşedintele chinez Xi Jingping, însă o dată şi o locaţie nu au fost încă stabilite.

Cele două părţi au convenit la începutul lunii decembrie un tratat comercial limitat ce are în vedere reducerea unor tarife americane pe bunuri de origine chineză şi relansarea achiziţiilor de bunuri americane.

Un text oficial nu a fost încă făcut public de niciuna dintre părţi, însă prima fază a acordului ar include şi protecţii mai puternice pentru drepturile de proprietate intelectuală ale companiilor americane ce operează în China şi pedepse mai aspre pentru combaterea furtului de proprietate intelectuală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici