Donald Trump a fost dat în judecată de o scriitoare pentru defăimare şi agresiune

Donald Trump a fost dat în judecată joi pentru a doua oară pentru defăimare de către o scriitoare care l-a acuzat pe fostul preşedinte american că a minţit negând că a violat-o în urmă cu 27 de ani, potrivit Reuters.

220 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a fost dat în judecată de o scriitoare pentru defăimare şi agresiune

Hepta

Într-o plângere depusă la tribunalul federal din Manhattan, fosta editorialistă a revistei Elle, E. Jean Carroll, l-a acuzat pe Trump şi de agresiune în cadrul unei presupuse întâlniri care ar fi avut loc la magazinul Bergdorf Goodman din Manhattan.

Carroll, în vârstă de 78 de ani, a depus plângerea pentru agresiune în temeiul unei noi legi care oferă victimelor agresiunilor sexuale un termen de un an pentru a-şi da în judecată presupuşii agresori, chiar dacă abuzul a avut loc cu mult timp în urmă.

Joi, a fost prima zi în care acuzatorii au putut deschide acţiuni în instanţă.

Trump, în vârstă de 76 de ani, a negat că a violat-o pe Carroll sau că o cunoştea la momentul respectiv spunând că „nu era genul meu". El a numit afirmaţiile farse şi minciuni ceea ce a dus la acuzaţii de defăimare.

Ambele părţi aşteaptă decizii ale curţii de apel care să abordeze argumentul lui Trump potrivit căruia a fost imun din punct de vedere legal faţă de primul proces intentat de Carroll, deoarece a vorbit în calitatea sa de preşedinte al SUA.

Acest lucru probabil că nu va afecta cel de-al doilea proces al ei, deoarece Trump este un cetăţean privat, după ce a părăsit Casa Albă în ianuarie 2021.

Carroll solicită daune dar valoarea acestora nu este cunoscută. Pentru a-şi susţine demersul, ea a spus că Trump i-a provocat un prejudiciu psihologic de durată şi a lăsat-o în imposibilitatea de a susţine o relaţie romantică.

Primul proces este programat pe 6 februarie 2023, în faţa judecătorului districtual Lewis Kaplan din Manhattan, dar va fi probabil amânat, susţin specialiştii.

La o audiere de marţi, avocata lui Carroll, Roberta Kaplan, a cerut ca înfăţişarea să aibă loc la 10 aprilie şi să acopere ambele procese, spunând că acestea se suprapun substanţial.

Avocata lui Trump, Alina Habba, a solicitat un proces pe 8 mai doar pentru primul proces. De asemenea, ea i-a spus judecătorului că o amânare mai lungă are sens, deoarece Trump nu a angajat un avocat pentru cel de-al doilea proces.

Judecătorul Kaplan a anunţat că ar putea decide la începutul săptămânii viitoare cum să programeze ambele procese.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici