Donald Trump a graţiat mai multe persoane controversate. Pe lista se află cuscrul său, condamnat pentru fraudă fiscală

  • Trump a graţiat aproape 30 de persoane controversate cu puţin timp înainte de a preda mandatul de preşedinte.
  • Unul dintre beneficiarii graţierii este Charles Kushner, tatăl ginerelui său, Jared.
  • Alte două persoane care au beneficiat de graţiere au refuzat să coopereze cu procurorii în legătură cu investigaţia privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016.
1847 afișări
Imaginea articolului Donald Trump  a graţiat mai multe persoane controversate. Pe lista se află cuscrul său, condamnat pentru fraudă fiscală
Preşedintele Trump a graţiat miercuri aproape 30 de persoane controversate cu puţin timp înainte de a-i preda mandatul prezidenţial, în ianuarie, preşedintelui ales Joe Biden, scrie The New York Times.
 
Unul dintre beneficiarii graţierii este un membru al familiei, Charles Kushner, tatăl ginerelui său, Jared Kushner. Magnatul imobiliar a fost condamnat în 2004 la doi ani de închisoare pentru fraudă fiscală, iar graţierea îi şterge această condamnare din cazier
 
Alte două persoane care au beneficiat de graţiere au refuzat să coopereze cu procurorii în legătură cu investigaţia pşrivind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale de acum patru ani: Paul Manafort, preşedintele campaniei lui Trump din 2016 şi Roger J. Stone Jr., consilierul şi prietenul său de foarte mult timp.
 
"Cuvintele nu sunt de-ajuns pentru a ne exprima deplina recunoştinţă," a scris Manafort pe Twitter, condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare. El îşi ispăşeşte pedeapsa la domiciliu, având în vedere pandemia.
 
Au fost cele mai importante nume dintr-un lot de 26 de graţieri şi trei comutări dezvăluite de Casa Albă după ce Trump a plecat la clubul său privat din Palm Beach, Florida, pentru a-şi petrece vacanţă.
 
De asemenea, pe lista lansată miercuri se afla Margaret Hunter, soţia fostului reprezentant Duncan D. Hunter, republicanul din California. Amândoi au pledat vinovaţi la acuzaţiile de utilizare abuzivă a fondurilor campaniei pentru cheltuieli personale.
 
Faptul că Trump se foloseşte de puterilor sale pentru a acorda clemenţă aliaţilor şi susţinătorilor săi a atras critici chiar şi din partea unor republicani. „Acest lucru este putred până la miez,” a spus senatorul Ben Sasse, republicanul din Nebraska.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici